2014 – wat een jaar

Tja – heb ik jullie net verteld dat ik te weinig tijd/energie heb om regelmatig hier te schrijven, verschijnt het ene stuk na het andere. Dit is mijn traditionele ‘eind van het jaar’ stukje. Ik heb een druk jaar achter de rug. Ik heb een huis gekocht en ben er in getrokken, mijn grootmoeder overleed, ik heb het plan opgevat om mindfulness trainer te worden, heb de Dalai Lama in Hamburg op zien treden, ben bezig me in Leiden in te schrijven om mijn bachelors wereldgodsdiensten te halen en de voornaamste site waarop ik mijn brood verdiende bestaat niet meer.

Kun je het allemaal nog bijhouden? Vast niet. Het is voor mij al lastig om het allemaal op een rijtje te houden. Gelukkig gaat het zakelijk beter dan verwacht – en net op tijd voor kerst. Dat geeft me wat ademruimte en de mogelijkheid mijn bachelors af te ronden voor ik in Nijmegen de mindfulness training ga doen. Een paar klanten erbij en het komt helemaal goed.

Hoe zit het met dit blog? Hier zijn de meest populaire stukjes die ik geschreven heb.

 1. 10 korte Oefeningen in Aandacht en Mindfulness
 2. Hoe celibatair te blijven / kuisheid betrachten
 3. Spiritualiteit Leuk? Spirituele groei is een moeilijk pad
 4. Meditatie niveaus: ontspanning, concentratie, contemplatie, bewustzijn
 5. Populaire spirituele spreuken en citaten
 6. De geluksknop – meditatie werkt!
 7. Leven na de dood, karma en het Tibetaans dodenboek
 8. Ritueel en spirituele beoefening: Tibetaans Boeddhisme
 9. Wat ze je niet over meditatie vertellen
 10. Spiritualiteit en Gekte – ofwel, zijn psychiatrische patiënten eigenlijk profeten?

Met dank aan de vreemde nukken van Google zitten daar geen artikelen uit 2014 bij. Hier zijn de drie blogposts die ik in 2014 schreef die het meeste aandacht trokken:

 1. Essays on Karma, door Katinka Hesselink (mijn boek)
 2. Groeien in bewustzijn, in het dagelijks leven
 3. Discriminatie in Nederland – zwarte piet #zwartepiet

Zoals jullie misschien is opgevallen heb ik een nieuw ontwerp gemaakt voor dit blog. Het vorige ontwerp heeft het lang volgehouden, maar ik was er nooit echt tevreden over. Hieronder screenshots van het oude en het nieuwe ontwerp, zoals toegepast op All Considering. Het enige verschil is dat ik op dit blog helemaal geen reacties meer laat zien.

Voor ik het vergeet: Fijne Feestdagen!

Deze slideshow vereist JavaScript.