Waar is Katinka gebleven?

Recent mailde een Boeddhistische vriend me met de vraag waarom ik recent zo weinig geschreven had – zeg maar gerust niet geschreven had. En al helemaal niets over Boeddhisme of spiritualiteit – milieu en zo is leuk en belangrijk, maar toch wel wat anders dan hij van me gewend was.

Hij heeft gelijk: het is tijd voor een update.

[edited 19 dec 2014] Gelukkig gaat het met mijn online inkomsten intussen weer beter, met als gevolg dat ik niet zozeer een baan als klanten zoek. [/edited]

Het ongemakkelijke feit is dat mijn zakelijk bestaan omver gegooid is door veranderd beleid van Google. Met andere woorden: van de twee poten van mijn bedrijf (webdesign en online publishing) staat de tweede te wankelen. Het lijkt er op dat ik deze kerst nog genoeg verdien om van rond te komen, en daarna stelt het niets meer voor. Aangezien ik van de andere poot nooit heb kunnen leven, zal ik op zoek moeten naar een baan. Ik ben dankbaar voor alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, voor het huisje dat ik op basis van mijn online inkomsten en daaruit voortkomend spaargeld heb kunnen kopen en voor de tijd die het me gegeven heeft om in mezelf te investeren.

Maar ik zal de gewone wereld in moeten.

Ik hou me dus aanbevolen voor een baan.

Ik dacht aan webredacteur – ook wel ‘content manager’ of ‘content specialist’ genoemd. Dat wil zeggen: ik ben iemand die niet alleen tekstueel naar websites kijkt, maar ook naar de technische structuur ervan en die de woorden onderzoekt waarmee mensen naar die content zoeken. Ik ben gewend over doelgroepen na te denken, Google Analytics statistieken te analyseren en op grond daarvan mijn content aan te passen. Dat kan ik ook voor een baas. Ik verwacht daarin samen te werken met de ITers die het CMS onderhouden. Ik ben op zoek naar een parttime baan.

Voor de volledigheid, mocht een potentiële baas dit lezen, ik ben vloeiend in Nederlands, Engels, CSS en HTML en heb ervaring met affiliate marketing. Van dat laatste heb ik de afgelopen paar jaar geleefd en gespaard. Voor een klant heb ik in WordPress een webshop opgezet en onderhouden. Daarbij heb ik enige kennis van PHP opgedaan. Los van wat ik op de (wiskunde) lerarenopleiding geleerd heb ben ik volledig self-taught. Ik ben de afgelopen 15 jaar met het web (en Google) mee gegroeid.

Betekent dit dat ik nu niet meer met religie en spiritualiteit bezig ben? In tegendeel: ik ben van plan dit academisch jaar af te studeren (bachelor wereldgodsdiensten) en hoop in september 2015 in Nijmegen te beginnen aan een academische opleiding tot mindfulness trainer. Ik ben bezig de FPMT Basic Program cursus over de vier Boeddhistische filosofische scholen (tenets of drubtha) af te ronden en heb afgelopen woensdag de laatste bijeenkomst van een MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) cursus bijgewoond, in voorbereiding op de al genoemde opleiding tot mindfulness trainer.

Terug naar jullie: wees niet bang, al dat spirituele voedsel zal, als ik het verwerkt heb, ongetwijfeld getransformeerd worden in artikelen op dit blog. Wat ik nodig heb is tijd: tijd om al die plannen uit te voeren, mijn meditatieve praktijk te verdiepen en al dat moois in mijn eigen woorden te kunnen vertalen. Ik zal alleen moeten wennen aan een wereld waarin ik, net als de meeste mensen, van 9 tot 5 moet werken voor mijn brood. Het hoeft elkaar niet te bijten, maar ik kan niet overzien wat dit betekent voor de frequentie waarmee ik schrijf. Jullie zullen het wel merken.

Ondertussen zijn donaties welkom.