≡ Menu

Ik heb me verwonderd over de eis van de PVV om hoofddoekjes te verbieden in gemeentegebouwen en in organisaties die door de gemeente gesubsidieerd worden. Is dat niet gewoon een ongrondwettelijke eis?

De gemeente is er voor al haar burgers, of ze nu een lap over het hoofd dragen of niet. Dat je eisen kunt stellen aan gemeente-personeel kan ik me nog voorstellen, maar dat een vrouwenopvang centrum alleen vrouwen zou kunnen helpen die geen hoofddoek dragen lijkt me onredelijk. Sterker nog – symbool voor vrouwenonderdrukking of niet – als je vrouwen uit sluit van hulp omdat ze een hoofddoek dragen, ben je contraproductief bezig.

Ik hoop dat als zo’n gemeentelijke verordening er komt in Almere, dat die dan massaal genegeerd gaat worden. Ik kan me voorstellen dat ik dan zelf met hoofddoek op naar het gemeentehuis zou gaan. Nu woon ik niet in Almere, dus dat is niet aan de orde, maar ik vind het wel een heel erg fout voorstel.

[edit 23 maart 2012] Dit stukje trekt voornamelijk reacties aan van PVV aanhangers. Het moge duidelijk zijn dat ik de demonisering van Moslims onzinnig vindt. Omdat ik er geen zin in heb dit keer op keer te herhalen, noch om een uithangbord voor de PVV te worden, sluit ik de reacties op dit stuk. [/edit]