Populaire spirituele spreuken en citaten

Deze maand doe ik het eens anders. In plaats van nieuwe dingen te schrijven, wil ik met jullie de meest populaire pagina’s op Katinkahesselink.net delen. In het genre spirituele spreuken doen de volgende pagina’s het bijvoorbeeld goed:

Korte spirituele spreuken – kaartjes trekken

Desiderata – wees kalm temidden van lawaai, Max Ehrman

Spirituele citaten uit de Upanishads, Boeddhisme en Theosofie

Bijbel Citaten en Spreuken

9 gedachten aan “Populaire spirituele spreuken en citaten”

 1. Hi Katinka, ik ben echt blij dat ik je ken, je hebt zo’n goeie site! Heb net weer eens dat stukje over de skandas gelezen op je andere site en ik zit toch wel met een aantal vragen die over zijn gebleven.

  Het is niet mijn bedoeling om nu mijn zelf te manifesteren maar wat ik wil vragen is hoe zit het met een bewustzijn dat wordt bepaald door chemicalien, ik wil weten in hoeverre een chemisch opgewekte ervaring zich tot de skandas verhoudt? Als iemand psychotisch is dan manifesteren al die zeven beginselen uit die grafiek van hp blavatsky zich allemaal tegelijkertijd waardoor die psychotische persoon eigenlijk het systeem van de skandahs niet meer bewust kan hanteren om zich met een? zelf te identificeren en vandaar uit te werken. Dan is de geest stukgegaan, (vergelijk itjing hex 48 de gebroken kruik).
  Mijn geest is zo vreselijk kapot dat ik zonder pillen het bestaan niet meer kan ondergaan, niet dat ik opgeef ofzo, maar het onveranderlijke deel van mij dat bestaat gewoon niet meer terwijl ik nog wel een lichaam heb en een leven om te leven. Daarom maak ik me mn hele leven lang grote zorgen om mijn toestand wanneer ik uiteindelijk het bardo in ga (misschien pas over 30 jaar maartoch….) Ik heb steeds het gevoel dat ik een gebied betreden heb waar ik normaliter nog niet hoor te zijn snap je….. ik ervaar die skandas niet, ze zijn natuurlijk wel, maar ik laat ze voor wat ze zijn en ik kan ook al jaren niet meer mediteren dat hindert me ook best wel. Is het de bedoeling dat je die skandas alleen begrijpt? of is het juist de bedoeling dat je die skandas bewust aanwend om je leven verder vorm te geven?
  Ik twijfelde vaak aan mijn excistentie als gevolg van een chemisch opgewekt bewustzijn. Op die manier maakt het niet meer uit hoe of wat je later nog incarneert weetje……. mijn bewustzijn is volledig verduisterd. Ik maak me echt zorgen over de toestand na de dood.

 2. Heb je het nu over anti-psychotica, of over verslavende middelen?

  Mediteren is niet iets dat voor iedereen goed is, daar zou ik me niet te druk over maken. Gewoon laten. Het is prima om dat tot een volgend leven uit te stellen. Ga er vanuit dat de uitdagingen die je in dit leven hebt, precies die zijn die je moet hebben – voor jou zieleontwikkeling. Zolang ze je helpen te groeien in de richting van wijsheid, zorg voor anderen en tolerantie, is er niet zoveel aan de hand wat de toestand na de dood betreft.

  Verslavingen zijn een andere zaak: die horen tot de skandhas – en vooral alcohol verslaving kan tot lastige scenes na de dood leiden – aldus Blavatsky. Dus als je dat bedoelt met afhankelijkheid van chemicalien, dan maak je je, wat mij betreft, terecht zorgen.

  Aan de andere kant- gebruik van medicijnen die voorgeschreven zijn door een psychiater om je te helpen het dagelijks leven aan te kunnen – daar sta ik helemaal achter. Die maken het mogelijk om gezonde skandhas (gewoonten en vaardigheden) op te bouwen.

  Ik wens je veel sterkte.

  Voor wie nieuwsgierig is waar Rafi het over heeft… hier is meer over skandha’s: http://www.katinkahesselink.net/theosofie_nl/skandhas.html

 3. Hi Katinka, bedankt voor je antwoord, met roken en drinken ben respectievelijk 7 en 8 jaar geleden al gestopt. Ik gebruik wel af en toe wietthee en wijnruit om mijn geest gezond te houden, omdat het ontspant en aanzet tot goede gedachten, maar ik rook geen mariuhana. Dat ik me zorgen maak over medicatie en het hiernamaals betreft inderdaad antipsychotica, het is misschien een beetje raar maar ik wil (ook)na mijn dood niet psychotisch worden! Mijn hersenen zijn door karma een gevoelige plek voor mij, hopelijk kan ik al mijn karma in dit leven inlossen en toch mijn hersenen enigzins gezond houden, het kan ook goed zijn dat ik het slachtoffer ben geworden van zwarte magie. Zoals ik het nu begrijp hoeven skandahs dus niet persee slecht te zijn. Ontzettend bedankt voor je adviezen.

 4. Er wordt ook wel gezegd dat zware psychische problemen in dit leven het gevolg zijn van gebruik van zwarte magie in een vorig leven. Hoe het ook zij – je moet er vanuit gaan dat je ook de hulp die je daarbij krijgt verdient. Kortom: gewoon zo goed en zo kwaad als het gaat doorzetten.

 5. Katinka,
  Een citaat of spreuk hoe je ook wilt.Nog nooit geschreven.

  DE GESCHIEDENIS VAN HET UNIVERSUM IS ZICH BEZIG MET ZICHZELF TE ACHTERHALEN.
  Gaan we naar het begin of het einde.

  Groetjes Armand Vanbiervliet

 6. Katinka,

  HET LEVEN KAN GENIETBAAR ZIJN,MAAR MEN ER NIET VAN HOUDEN.
  DAt is de betekenis van het woord ONTHECHTING.

  Groetjes Armand Vanbiervliet

 7. Katinka,
  Nog eentje geleerd in deze dimensie.
  HET INNERLIJKE VAN EEN WIJZE KAN HET NOOIT OPNEMEN TEGEN HET UITERLIJKE VAN EEN DWAAS.

  Groetjes Armand Vanbiervliet
  (Ik ben eigenlijk een deugniet)maar in het universum houden ze allemaal van mij.

 8. Katinka,
  Nog eentje geleerd in deze dimensie.
  MEN MOET GOD NIET VERDOMMEN,MEN IS ZELF NIET TE SLIM.
  (zie je wel dat ik een deugniet ben)

  Groetjes Armand Vanbiervliet.

 9. Katinka,
  Nog eentje geleerd in die dimesie.(nu ben ik een groote deugniet)
  GOD IS ONNOZEL,DE GEEST IS ONNOZEL,IEDEREEN IS ECHT ONNOZEL.
  De kroon wist dat…echt waar!!!…ze heeft dat zelfs geschreven…een derde rangs GOD.
  Groetjes Armand Vanbiervliet

Reacties zijn gesloten.