Evolutie en Bewustzijn – Theosofie in Naarden dit weekend

Komend weekend ga ik naar het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden waar de Theosofische Vereniging een weekend organiseert met als thema: Evolutie en Bewustzijn.

Sprekers: Drs. Arie Bos en Prof. dr. Hans Gerding.

Lezingen: Evolutie: toeval of doelgerichtheid?, Hersenen en bewustzijn: wat is het oorzakelijk verband?, Niet-lokaal bewustzijn: bewustzijn los van hersenen en Bijzondere ervaringen als bron van andere inzichten.

Het evolutie stuk is wat mij betreft wat zwakjes uitgewerkt in het programma. Ik zie niet hoe je dat serieus kunt behandelen zonder een bioloog uit te nodigen.

Maar goed, Hans Gerding is een van mijn favoriete sprekers en het thema bewustzijn is altijd fascinerend. Ik zal dus niet alleen er naar toe gaan, maar er ook op dit weblog over bloggen. Het zal wel geen lifebloggen worden, maar ik zal wel proberen daar zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen.


2 gedachten aan “Evolutie en Bewustzijn – Theosofie in Naarden dit weekend”

  1. dank je Katinka, voor de verslaggeving vanuit Naarden en dank jou Hans Koudenburg voor het attenderen op het uitermate heldere artikel over evolutie/involutie vanuit theosofisch perspectief !(van WTS Thackara )

Reacties zijn gesloten.